Euro-codicil op Diabetes Beurs

  REDDINGSKAART LEVERT CRUCIALE TIJDSWINST OP IN EERSTE UUR NA EEN
  VERKEERSONGEVAL
  Diegem, 21 mei 2015 -
  Iedere minuut telt voor slachtoffers van een verkeersongeval. Zeker voor diabetes patiënten! Het Euro-Codicil wordt vandaag op de Diabetes Beurs in de Brussel Expo aan de consumenten met korting aangeboden. Het Euro-codicil kan vanaf nu online worden aangevraagd via www.euro-codicil.be in de 3 landstalen.

  Het Euro-codicil stelt consumenten in staat hun eigen persoons- en voertuiggegevens in kaartvormbeschikbaar te stellen voor hulpverleners. De reddingskaart bestaat uit een voertuigkaart en een personenpas met specifieke informatie die voor hulpverleners relevant is gedurende de redding van het slachtoffer. De personenpas - in creditcard formaat - dragen de consumenten in hun portemonnee bij zich. De voertuigkaart dient te worden geplaatst achter de zonneklep aan de bestuurderszijde van de auto. Consumenten ontvangen bij de voertuigkaart een oranje markeringssticker die achter de voorruit van de auto wordt geplakt. Door de markeringssticker weten de hulpdiensten dat de auto over een voertuigkaart beschikt.
  Ondanks dat auto’s steeds veiliger worden, schuilt er ook een gevaar in de alsmaar toenemende complexiteit van voertuigen. Ingebouwde veiligheidsvoorzieningen vormen in veel gevallen ook een barrière voor een snelle en veilige reddingsactie. Hulpdiensten moeten namelijk zeker weten dat accu’s en airbags veilig zijn gedeactiveerd en alle elektronica veilig is uitgeschakeld. De voertuigkaart bevat technische informatie over de auto. Hulpverleners kunnen dankzij deze informatie het slachtoffer veilig en snel uit het voertuig halen. Daarnaast voorziet de personenpas de ambulancediensten en het ziekenhuispersoneel van persoonlijke en uitsluitend relevante medische informatie, waaronder het feit of u al dan niet diabetes bent. Hulpverleners zijn zo in staat het slachtoffer snel te identificeren en van de juiste medische zorg te voor zien. Het initiatief werd dan ook positief ontvangen door alle hulpdiensten in België, waaronder de brandweer te Vlaanderen en Wallonië, de FOD Volksgezondheid en de Federale Politie.

  Hoe werkt het?
  Het Euro-codicil is sinds 18 mei 2011 verkrijgbaar via www.euro-codicil.be voor 19,95 euro. In een aantal eenvoudige stappen kan de reddingskaart hier online worden samengesteld. Het proces bestaat uit het invoeren van de persoonsgegevens en het selecteren van de betreffende auto. Na het afronden van de bestelling wordt de Euro-codicil binnen 3-6 weken thuis gestuurd.
  < terug | afdrukken | tekst | Euro-codicil op Diabetes Beurs